Hyppää sisältöön

130Kehitetään asukaslähtöisiä kiertotalouspalveluita

Eteneminen

Aikataulussa
 • Ei aloitettu
 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Valmis
Jakamistalous tarkoittaa tavaroiden vuokraamista tai lainaamista omistamisen sijaan siten, että vajaakäytössä olevia tuotteita hyödynnetään tehokkaammin. Kaupungin kierrätyskeskus HyötyHalli toimii Voisalmessa. Innoverstas avasi ovensa syksyllä 2021. Kolmas ja neljäs sektori voivat olla merkittäviä jakamistaloutta kansalaislähtöisesti kehittäviä toimijoita.

Kuvaus

Vakiinnutetaan Innoverstas. Kehitetään ja laajennetaan kierrätyskeskustoimintaa. Parannetaan kaupungin sisäistä kaluste-, laite- ja muuta tarvikekierrätystä.

Ideoidaan ja kokeillaan jakamistalouden uusia keksintöjä yhdessä asukasyhdistysten, järjestöjen ja työnantajien kanssa. Etsitään kiinnostuneita asukasyhdistyksiä kokeiluun, etsitään rahoitusta. Selvitetään Liiteri-mallin tai vastaavan käyttöä.

Tuetaan yritysten sekä kolmannen ja neljännen sektorin jakamistaloutta, kierrätystä ja muuta kiertotaloutta edistävää toimintaa.

Lisäys 24.11.2022 (Matti Pylkkö): EAKR-hankehaku "Asukaslähtöiset kiertotalouskokeilut" ASKI on hyväksytty ja hanke käynnistyy alkuvuodesta 2023 yhteistyössä LAB:in ja EKJH:n kanssa. Hankkeessa kehitetään asukaslähtöisiä kiertotalouskokeiluja valituilla alueilla (Lauritsalan asukasyhdistys & LUT-kampusalue) yhteistyössä asukkaiden kanssa.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vastuuorganisaatiot

Yhteyshenkilöt

 • Pääyhteyshenkilö Maria Jokela
  Maria Jokela
  Lappeenrannan kaupunki
 • Matti Pylkko
  Matti Pylkko
  Greenreality-palvelut
Tietoja päivitetty 12.03.2024