Hyppää sisältöön

5.2.2Elintarvikehankintojen ja ruokakuljetusten ilmastokriteerit

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Aikataulussa

Vuonna 2020 toteutetuissa elintarvikekilpailutuksissa ympäristökriteerit on huomioitu ja ne ovat seurannassa. Keväällä 2021 toteutetuissa maito- ja maitotaloustuotteiden sekä lihan ja lihavalmisteiden ympäristökriteereistä oli mahdollista saada lisäpisteitä.

Kuvaus

Kehitetään ja tiukennetaan ympäristö- ja ilmastovaikutuksia vähentäviä sekä kiertotaloutta huomioivia kriteerejä Saimaan Tukipalveluiden elintarvikehankinnoissa. Hankinnoissa huomioituja kriteereitä ovat: pakkausten vähäinen määrä ja kierrätettävyys, tarjoajien ilmasto-ohjelmat, soijattomuus rehuissa, palmuöljyn käytön vähentäminen rehuissa ja elintarvikkeissa. Mikäli tuote sisältää palmuöljyä, tulee sen olla vastuullisesti tuotettua ja peräisin sertifioiduilta tiloilta. Biokaasulla, kaasulla, tai sähköllä toimivista jakelu- ja maitoautoista saa lisäpisteitä. Sivutuotteiden hyödyntämisestä on myös mahdollista saada lisäpisteitä.

Tehtävät

Mitä nyt tehdään?

  • Tehtävä31.3.2022

    Ruokalistoilla CO2-laskuri

Mitä on tehty?

  • Tehty08/31/2021

    Vuonna 2020 ja 2021 kilpailutetut elintarvikesopimukset on tehty ja voimassa.

Yhteenveto ja yhteystiedot

  • Vaikuttavuus

    Ei ole arvioitu

Vastuuorganisaatiot

Yhteyshenkilöt

  • Jenniina Pätäri
    Hankinta-asiantuntija
    Hankinta ja kilpailuttaminen
  • Elina Särmälä
    Palvelujohtaja
    Saimaan Tukipalvelut Oy
  • Emmi Tuovinen
    Vastuullisuus- ja hankintavastaava
    Saimaan Tukipalvelut Oy
Tietoja päivitetty 02/21/2025