Hyppää sisältöön

Eteneminen

  • Ei aloitettu

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Valmis

Vuonna 2020 toteutetuissa elintarvikekilpailutuksissa ympäristökriteerit on huomioitu ja ne ovat seurannassa. Keväällä 2021 toteutetuissa maito- ja maitotaloustuotteiden sekä lihan ja lihavalmisteiden ympäristökriteereistä oli mahdollista saada lisäpisteitä.

Kuvaus

Kehitetään ja tiukennetaan ympäristö- ja ilmastovaikutuksia vähentäviä sekä kiertotaloutta huomioivia kriteerejä Saimaan Tukipalveluiden elintarvikehankinnoissa.

Hankinnoissa huomioituja kriteereitä ovat: pakkausten vähäinen määrä ja kierrätettävyys, tarjoajien ilmasto-ohjelmat, soijattomuus rehuissa, palmuöljyn käytön vähentäminen rehuissa ja elintarvikkeissa. Mikäli tuote sisältää palmuöljyä, tulee sen olla vastuullisesti tuotettua ja peräisin sertifioiduilta tiloilta. Biokaasulla, kaasulla, tai sähköllä toimivista jakelu- ja maitoautoista saa lisäpisteitä. Sivutuotteiden hyödyntämisestä on myös mahdollista saada lisäpisteitä.

Virallinen kuvaus

Elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen ilmastokriteerit
(Lappeenrannan ilmasto-ohjelmasta)

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • Tehtävä31.3.2022

    Ruokalistoilla CO2-laskuri

Mitä on tehty?

  • Tehty31.08.2021

    Vuonna 2020 ja 2021 kilpailutetut elintarvikesopimukset on tehty ja voimassa.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vaikutus

Ei ole arvioitu

Yhteyshenkilöt

  • Pääyhteyshenkilö Jenniina Pätäri

    Jenniina Pätäri

    Hankintapalvelut

  •  Mia Hassinen

    Mia Hassinen

    vastuullisuus- ja hankintavastaava

    Saimaan Tukipalvelut Oy

  •  Elina Sarmala

    Elina Sarmala

    Lappeenrannan kaupunki

Tietoja päivitetty 12.03.2024